LUCIAN CIUCHIȚĂ

Un Scriitor, un Destin literar, un Spirit Liber

Blog

Sambata, 27 mai 2023, ora 14:00

Lansare de carte - LUCIAN CIUCHIȚĂ

Eveniment:

Lansarea romanului „ Lumea abisală” de Lucian Ciuchiță

Locul:
BOOKFEST Bucureşti
Spațiul evenimente - Cafeneaua literară

Eveniment organizat de editura LiterPress Publishing

LANSARE DE CARTE LA BOOKFEST 2023

LUMEA ABISALĂ de Lucian Ciuchiță - Editura LiterPress Publishin

"Lumea abisală" este, fără îndoială, un roman de excepție, scris cu odeosebită măiestrie, un roman ce trebuie neapărat citit, nu spre „trecerea timpului'', ci pentru luarea aminte, căci parabola, prezentată într-o manieră artistică, este o copie fidelă a ceea ce se petrece cu adevărat în realitate.
Romanul "Lumea abisală", dincolo de valoarea literară, este un semnal de alarmă al riscului major al alienării omului modern care trăiește într-o lume falsă, atenționând că ACUM este timpul măsurilor și soluțiilor extreme, de reașezare a valorilor și priorităților pe cu totul alte coordonate, că Spiritualitatea trebuie să fie cuvântul de ordine, că procesul aberant de decădere spirituală trebuie să înceteze imediat.

Melissa Thomas, Agent literar


https://literpress.ro/product/lumea-abisala-lucian-ciuchita/
Lucian Ciuchita - Lansare carte la BOOKFEST

BOOKFEST 2023
Lansarea romanului
„ Lumea abisală” de Lucian Ciuchiță
Editura LiterPress Publishing

Joi, 8 decembrie 2022, ora 18:00

Lansare de carte - LUCIAN CIUCHIȚĂ

Eveniment:

Lansarea romanului „ Miracolul din Normandia” de Lucian Ciuchiță

Locul:
Târgului de Carte GAUDEAMUS Bucureşti
Sala Nicolae Titulescu - Pavilionul B3 al Complexului Expoziţional Romexpo

LANSARE DE CARTE LA Târgului de Carte GAUDEAMUS, editia a XXIX-a!

MIRACOLUL DIN NORMANDIA de Lucian Ciuchiță - Editura Ecou Transilvan

Credeam că roșul este doar culoarea Iubirii. M-am inșelat, este și culoarea sângelui. În romanul “Miracolul din Normandia”, scriitorul Lucian Ciuchiță, ne prezintă un medic renumit care găsește vindecarea unei boli incurabile, de care suferă femeia pe care o iubește O incredibilă poveste de viață, în care forța dragostei poate învinge un destin dureros. O poveste despre miracolul vindecarii, între știință și divinitate.

Melissa Thomas, Agent literar


https://www.gaudeamus.ro/eveniment/editura-ecou-transilvan/lansare-volume-editura-ecou-transilvan/12791
Lucian Ciuchita - Lansare carte Gaudeamus

Târgului de Carte GAUDEAMUS
Lansarea romanului
„ Miracolul din Normandia” de Lucian Ciuchiță
Editura Ecou Transilvan

Sâmbată, 14 mai 2022, ora 16:00

Dublă lansare de carte - LUCIAN CIUCHIȚĂ

Eveniment:

Lansarea romanelor „ Detronarea regelui” și „ Umbra care ucide” de Lucian Ciuchiță

Locul: Biblioteca Metropolitană București - Sâmbată, 14 mai 2022, ora 16:00

DUBLĂ LANSARE DE CARTE LA BIBLIOTECA METROPOLITANĂ BUCUREȘTI!

🥳 Dubla lansare de carte - Umbra care ucide (Editura Coresi) și Detronarea regelui (Editura LiterPress Publishing a lui Lucian Ciuchita va avea loc mâine, 14 mai 2022, ora 16:00, la Sediul Central Mihail Sadoveanu - Biblioteca Metropolitană București.

Lucian Ciuchiţă - un poet, romancier, dramaturg, eseist și scenarist român, al cărui succes a devansat granițele continentului.

💻Este absolvent al Facultății de Cibernetică din ASE București (1988 - 1993), cu un doctorat obținut în 1999 în Cibernetică și Statistică la Academia De Studii Economice Din București.

🖋A debutat ca scriitor în anul 1996, cu volumul de poezii Oameni și țărmuri, cu prefața de Marin Sorescu, căruia i-a fost discipol și alături de care a avut o frumoasă colaborare în ultimii ani de viață ai regretatului scriitor.

🔍Este un poet printre ale cărui pasiuni, pe lângă citit și scris, regăsim pictura, filmele bune și muzica de calitate.

"Sunt un scriitor care crede că poate să schimbe ceva în mişcarea haotică a lumii, o biată fiinţă care vrea să transmită un „ecou” în peştera ignoranţei, un Om care îşi doreşte ca Binele să învingă Răul Absolut.

Sunt un izvor nesecat de idei, o câmpie plină cu flori sălbatice, un cer împânzit de nori jucăuşi, ca focurile de artificii care spulberă întunericul nopţii; un spirit liber care dansează în jurul focului lăuntric... un simplu Om.

Sunt un naufragiat pe o insulă a singurătaţii stilistice, un supravieţuitor al vremurilor moderne, o amintire pentru generaţiile viitoare".

Lucian Ciuchiţă

https://www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/photos/a.695274287195537/5408441789212073/
Lucian Ciuchita - Dubla lansare de carte

Lansarea romanelor „ Detronarea regelui” și „ Umbra care ucide” de Lucian Ciuchiță.

Vineri,11 februarie 2022

ÎN CURÂND !

" Citadela Nebunului" de Lucian Ciuchiţă

O umbră apărea încet-încet, de nicăieri, şi de peste tot acoperind Universul ca o Umbrelă Întunecată...Părea o moarte după moarte, un sfârşit nou după ce, zilele trecute, un nor cenuşiu, neştiut, nedorit, rod al unui experiment nuclear, ori al trezirii unui vulcan somnoros, se aşternuse lin peste o lume care nu ştia nimic, sau nu voia să afle ceva ce ar fi putut să-i ucidă viitorul. Un ecou îndepărtat, o vibraţie surdă, un amestec de mirare şi teamă, câteva şoapte murmurate şi gândul ascuns începea să încolţească. De ce nu vine ploaia? Este acea întrebare fără răspuns pe buzele fiecăruia, este neîmpăcarea în faţa unui eşec, mai ales când nimic nu a depins de tine. Este un alt fel de linişte a tăcerii, diferă de calmul beduinului care traversează deşertul în căutarea unei picături de apă. Îşi riscă viaţa cu un scop şi are credinţa că oaza există şi n-a dispărut într-un miraj al minţii...Tăcerea îşi are şi ea rostul ei, acum însă trebuie risipită, frântă de forţa omului care nu are complexe, care ştie ce vrea şi vrea să poată totul.


Lucian Ciuchiţă

Lucian Ciuchita - Miracolul din Normandia

În curând romanul " Citadela nebunului " de Lucian Ciuchiță

Joi,10 februarie 2022

ÎN CURÂND !

" Miracolul din Normandia" de Lucian Ciuchiţă

Credeam că roșul este doar culoarea Iubirii. M-am inșelat, este și culoarea sângelui. În romanul “Miracolul din Normandia”, scriitorul Lucian Ciuchiță, ne prezintă un medic renumit care găsește vindecarea unei boli incurabile, de care suferă femeia pe care o iubește O incredibilă poveste de viață, în care forța dragostei poate învinge un destin dureros. O poveste despre miracolul vindecarii, între știință și divinitate.


Melissa Thomas, Agent literar

Lucian Ciuchita - Miracolul din Normandia

În curând romanul " Miracolul din Normandia " de Lucian Ciuchiță

Joi,27 ianuarie 2022

Lucian Ciuchiţă - un écrivain, un destin littéraire, un esprit libre!

Lucian Ciuchiţă - un écrivain, trois livres, une maison d'édition parisienne, EDILIVRE- FRANCE.

Je vous invite à découvrir le monde des livres et les merveilleux romans de l'écrivain Lucian Ciuchiţă, publiés par EDILIVRE, Paris


Choisissez un livre de l'écrivain Lucian Ciuchiţă !

"

Lucian Ciuchiţă - un écrivain, un destin littéraire, un esprit libre!

Duminică,12 decembrie 2021

Cărțile sunt cele mai frumoase cadouri.

Oferiți celor dragi un cadou special !

Au mai rămas doar câteva zile până la Crăciun...

Haideți să-l descoperim pe scriitorul Lucian Ciuchiţă și minunatele sale romane !

Veți descoperi o colecție de cărți, una mai frumoasă ca alta.

Alegeți cadou o carte de Lucian Ciuchiță !

Cărțile sunt cele mai frumoase cadouri. Lucian Ciuchiță

Marți, 5 octombrie 2021

În curs de apariție - un nou roman de LUCIAN CIUCHIȚĂ

IN CURÂND ! Romanul "DETRONAREA REGELUI" de Lucian Ciuchiță

" Voi m-aţi făcut Rege!"

" Morgan W. Cooper, uitase, pur şi simplu, că „Fugit irreparabile tempus”, scufundat în cada de baie ca Arhimede, tot răsucind în minte gândul că este ceva în neregulă cu imitaţia palatului Sanssouci şi cu Sir David Martin Hammer, reproşându-şi cât a fost de uituc, neamintind tocmai lucrul cel mai important când este vorba să răspunzi la întrebarea: „Care este cea mai bună cale spre a guverna?” „Divide et impera!” Încadrat de Aleksandrina şi Bertha, care se acceptaseră una pe cealaltă, sperând fiecare dintre ele a fi cândva unica sa iubire, James ridică deasupra capului halba cu bere. În sala de arme de la Le Château, locul în care, de acum înainte şi până la finele veacurilor, aveau să se întâlnească periodic urmaşii străvechiului Ordin „Cavaleri ai Templului“, cu halbele de bere înălţate deasupra capetelor, nouă glasuri strigară în cor: „The king is dead. Long live the king.”

Lucian Ciuchiță

Lucian Ciuchita - Detronarea regelui

In curând romanul " Detronarea regelui" de Lucian Ciuchiță

Duminica, 19 septembrie 2021, ora 16:30

Triplă lansare de carte - LUCIAN CIUCHIȚĂ

Eveniment:

Lansarea romanelor „ Atracius”, „Povești de iubire în vremuri de război”, " La constellation des papillons blancs " de Lucian Ciuchiță

Locul: Biblioteca Metropolitană București - Duminică, 19 septembrie 2021, ora 16:30

Triplă lansare de carte la Biblioteca Metropolitană București :

Biblioteca Metropolitană București a fost gazda unui eveniment cultural, care s-a bucurat de o prezenţă numeroasă, astfel că locul unde s-a desfășurat s-a umplut de iubitorii de carte și literatură. Televiziunile au surprins imagini deosebite, în care scriitori și cititori au fost părtași la o grandioasă lansare de carte și au avut parte de momente memorabile în compania unor invitați de marcă. În deschiderea evenimentului, doamna Ramona Mezei, directoarea Bibliotecii Metropolitane București, a prezentat un minunat portret al scriitorului Lucian Ciuchiță. Despre romanele lansate cu această ocazie a vorbit editoarea Nadia Fărcaș, o prezentare magistrală, realizată cu talent și dăruire. Istoricul Gabriel Ionescu, un prieten vechi de-al autorului, a surprins auditoriul prin cuvintele alese și îndemnul cronicarului Ion Neculce: "Nu este alta mai frumoasă şi mai de folos zăbavă decât cetitul cărţilor…”

Doamna Iasmina Coman, editoare și managerul Literpress Publishing, a menționat colaborarea deosebită pe care o are cu scriitorul Lucian Ciuchiță și, în premieră, a menționat că un nou roman va vedea lumina tiparului în luna noiembrie.

Un moment deosebit a fost apariția marelui regizor Constantin Vaeni, care a venit alături de autor și, într-o manieră cinematografică, a dezbătut condiția actuală a creatorului de carte și filme. Au urmat la microfon maestrul Ion Lazu, scriitoarea Ana Calina Garaș, apoi, intervenția magistrală a actorului Sergiu Cioiu.

Au fost prezente la acest minunat eveniment cultural doamnele scriitoare: Paula Romanescu, Elena Armenescu, Ana Calina Garaș, Lidia Lazu, Maria Vasile, Delia Budurca, Melissa Thomas, agent literar și scriitorii: Ion Lazu, Silvan G.Escu, Virgil Boțan, istoricul Gabriel Ionescu. A fost un moment deosebit, o pagină de cultură citită în fața unui public numeros, un moment în care cei prezenți au uitat de toate relele lumii, iar timpul a trecut foarte frumos...Echipa Artpres.ro a filmat evenimentul și se va difuza la emisiunea Citadela Scriitorilor.

https://bibmet.ro/biblioteca-metropolitana-bucuresti-loc-de-viata-culturala-de-dialog-si-de-socializare-2/

Lansarea romanelor „ Atracius”, „Povești de iubire în vremuri de război”, " La constellation des papillons blancs ", de Lucian Ciuchiță

Miercuri, 26 mai 2021, ora 17:00

Triplă lansare de carte - LUCIAN CIUCHIȚĂ

Eveniment:

Lansarea romanele „Cercul negru”, „Zile de plumb”, „Povești de iubire în vremuri de război” de Lucian Ciuchiță

Locul: Muzeul Național al Literaturii Române

Un eveniment cultural deosbit la Muzeul Național al Literaturii Romane

Triplă lansare de carte, la Muzeul Național al Literaturii Române – Volumele „Cercul negru”, „Zile de plumb” și „Povești de iubire în vremuri de război”, de Lucian Ciuchiță

În deschidere a vorbit gazda evenimentului, Elena Loreta Popa, scriitoare, jurnalistă și PR specialist la Muzeul Național al Literaturii Române. Un discurs eclatant, encomiastic, pentru că, și cei prezenți în gradina Muzeului îi știau operele lui Lucian Ciuchiță, un scriitor puternic care abordează orice gen literar.

Doamna Iasmina Coman, directoarea Editurii Literpress Publishing, a prezentat romanul " Zile de plumb": "Cu acțiunea plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, într-o perioadă cu mari tensiuni și nedreptăți," Zile de plumb" spune povestea Mariei, o tânără cu un trecut tulburător și un viitor incert. Însă acest nou roman al lui Lucian Ciuchiță este mai mult decât un simplu roman istoric, cu o eroină puternică, el urmărește și profundele implicații psihologice, într-o manieră ușor sarcastică, o analiză subtilă a unui suflet bântuit de amintiri cumplite."

Tot despre acest roman ne-a transmis câteva gânduri Melissa Thomas, agent literar. "Nori trişti, de un roşu aprins, deasupra pământului răscolit de craterele bombelor-porţi spre Infern-îşi aruncau mânioşi picăturile de sânge peste chipuri îngrozite, sugrumând aerul, natura, viaţa… Ploaie de sânge peste tărâmul fără oameni, fluvii de durere îngheţate între Viaţă şi Moarte. Zile de plumb, zile de gloanţe …"

De ce sunt speciale cărțile lui Lucian Ciuchiță? Pentru că fac cinste literaturii universale, pentru mesajul deosebit pe care-l transmit şi, mai ales, pentru radiografierea cu acribie a societății actuale, unde nonvaloarea pare să prindă rădăcini. Un mic fragment din romanul " Cercul negru" confirmă acest lucru: " Din aceste experimente traumatizante au rămas doar cei mai puternici, foarte puțini, cei care au demonstrat că „inițiatorii” sau cei care au tras frâiele nu dețin acele calități pe care și le arogă. Nu sunt nici puternici, nici curajoși și nici inteligenți. Toate aceste calități le lipsesc cu desăvârșire. Se laudă între ei de proști ce sunt! De fapt, sunt o rușine pentru specia umană. Sunt lipsiți total de valoare și doar influențează în mod negativ evoluția firească a omenirii. O împiedică voit să evolueze în plan spiritual. Vor rămâne cu buza umflată, căci oricâți bani ai avea, nu poți să conduci Lumea ca pe o turmă de vite, decât cel mult pe termene scurte."

La acest eveniment literar au fost prezenți mulți scriitori care au venit de departe, pentru a-l onora pe colegul lor de breaslă. Cu această ocazie au fost invitați să rostească câteva cuvinte scriitorii: Ion Lazu, Alexandru Rusu, Dan Bițuică, Liliana Badea-Cârstea, Maria Vasile, Ionel Olaru. Despre volumul "Povești de iubire în vremuri de război", apărut la Editura Ecou Transilvan, doamna Elena Loreta Popa a citit urmatorul fragment:

"Proiectorul se oprise. Pe ecranul alb al cinematografului nu se mai vedea nimic și ultima peliculă se sfârșise. Scriitorul părea absorbit de filmele vizionate, cu acțiuni și povești de iubire în timpul războiului. Adevărate drame consumate în secole de existență. Iubiri patimașe între El si Ea, două suflete sensibile, uneori rebele, care s-au ofilit ca florile fără apă, când dragostea le-a fost curmată de războiul provocat de alții… Oare Timpul a schimbat sentimentele între un bărbat și o femeie, sau Iubirea a rămas sacră de-a lungul istoriei? Sus, în Cer, cineva urmărise cu interes tot ce așternuse pe hârtie Scriitorul. Era Pitagora… Acum își privea cu admirație discipolul. Nu greșise când îl alesese să fie… Martor ocular al tuturor „Poveștilor de iubire în vremuri de război pe care le vei spune, sau doar le vei reaminti cititorilor tăi”.

Mulțumiri Muzeului Național al Literaturii Române pentru organizarea evenimentului și ArtMedia, în mod special domnilor Marius Iordan și Dan Scarlat pentru filmarea care se va difuza la emisiunea Citadela Scriitorilor.

A fost o seară frumoasă, am cunoscut oameni deosebiți, am socializat fără măști și fără teamă, am uitat de toate avatarurile cotidiene...A fost minunat! Lucian Ciuchiță

https://artpres.ro/un-eveniment-deosebit-la-muzeul-national-al-literaturii-romane/ https://www.rador.ro/2021/05/24/previziunile-saptamanii-24-30-mai-2021/ https://www.radioromaniacultural.ro/recomandari-culturale-miercuri-26-mai-2021/?fbclid=IwAR3sZuu2m3ZDAIE3LGdSb1pScF22HaaORt6qg4s_t0-h_wPRcic5VTc0Z8M https://foto.agerpres.ro/foto/detaliu/14670565?fbclid=IwAR0d6iz97RxnxRqcL7C-KTTjde4ha_kuddiu63yjQ0Uf_2Lzj9_deGgxHUQ https://www.mangalianews.ro/2021/05/un-eveniment-deosebit-la-muzeul-national-al-literaturii-romane-tripla-lansare-de-carte-volumele-cercul-negru-zile-de-plumb-si-povesti-de-iubire-in-vre/
Lucian Ciuchita-Zile Tripla lansare de carte

Lansarea romanelor „Cercul negru”, „Zile de plumb” și „Povești de iubire în vremuri de război”, de Lucian Ciuchiță

Miercuri, 26 mai 2021, ora 17:00

Triplă lansare de carte - LUCIAN CIUCHIȚĂ

Eveniment:

Lansarea romanele „Cercul negru”, „Zile de plumb”, „Povești de iubire în vremuri de război” de Lucian Ciuchiță

Locul: Muzeul Național al Literaturii Române

Triplă lansare de carte la Muzeul Național al Literaturii Române :

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită miercuri, 26 mai 2021, ora 17.00, în Grădina MNLR, din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, la evenimentul de lansare a romanelor „Cercul negru”, „Zile de plumb” și „Povești de iubire în vremuri de război”, de Lucian Ciuchiță, apărute la editurile Libris, Literpress Publishing și Ecou Transilvan. Invitați: jurnalistul Miron Manega, Iasmina Coman, editor, Loreta Popa.

Lucian Ciuchiță este poet, romancier, dramaturg, eseist și scenarist român. S-a născut la 10 februarie 1969, în Râmnicu-Vâlcea. Profesor universitar, a predat Statistică și Modelare Economică la ASE, Universitatea Româno-Americană și Universitatea N. Titulescu. În momentul de față este cercetător științific asociat la Academia Română. A debutat în 1996, cu volumul de poezii „Oameni și țărmuri”, cu o prefață de Marin Sorescu. În 2019, a lansat romanul „Cuțitele rosii”, la Muzeul Național al Literaturii Române, iar romanul „L’Île du Purgatoire”, la Salon du Livre-Paris. Acesta din urmă s-a bucurat de recunoaștere internațională, fiind promovat în țările francofone. Romanul amintit a fost lansat și la Salon du Livre de Montreal în noiembrie, 2019. De fapt, o dublă lansare, deoarece romanul, „Ce caută povestea mea în filmul lor”, a fost lansat în data de 24 noiembrie 2019, la Târgul Gaudeamus. În martie 2020, romanul „Cercul negru” a fost publicat de Editura Libris, însă din cauza pandemiei de coronavirus, lansarea n-a mai fost posibilă în prezența publicului. Tot în martie 2020, volumul de povestiri „La constellation des papillons blancs” a fost publicat în Franța. Volumul de povestiri se bucură de aceeași recunoaștere internațională, fiind promovat, în toate țările francofone, dar și în Japonia.

„«Cercul negru» este, fără îndoială, un roman de excepție, scris cu o deosebită măiestrie, un roman ce trebuie neapărat citit, nu spre «trecerea timpului», ci pentru luare aminte, căci parabola, prezentată într-o manieră artistică, este o copie fidelă a ceea ce se petrece cu adevărat în realitate” – Melissa Thomas, agent literar. „Scriitura romanului este una intensă, aerul dramatic se scurge printre litere, reușind să-și facă cititorul să simtă viața și trăirile protagoniștilor. «Zile de plumb» este un roman istoric prezentat pe mai multe planuri, din mai multe perspective, oferind cititorului un tablou detaliat al acelor vremuri, al caracterului conducătorilor” – Rodica Mijaiche.

Intrarea este liberă, iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică.

https://mnlr.ro/tripla-lansare-cercul-negru-zile-de-plumb-si-povesti-de-iubire-in-vremuri-de-razboi/?fbclid=IwAR3xyY4xLGPH6c6vcTmWkQf285_isSn8qj2ZYKLIdO3oBTja3ArrcTbmGIc
Joi, 29 aprilie 2021

Va invit să vizionați Episodul 10 din " Citadela Scriitorilor", la Art Pres, realizator Lucian Ciuchiță. Invitată scriitoarea OTILIA SÎRBU.

In data de 29 aprilie , la ora 17, " Citadela Scriitorilor", o emisiune de televiziune, de cultură, dedicată scriitorilor și, mai ales, cărților valoroase, la ART Pres.

Emisiune de televiziune:

Lucian Ciuchiță - realizator emisiune de televiziune " Citadele Scriitorilor", la Art Pres.

Locul: ART Pres,in fiecare JOI, de la 17:00 - 18:00.

"Ca ambasador culturar, scriitoarea Otilia Sîrbu, profesor la Universitatea Hyperion din Bucureşti, si-a lansat la Praga cartea, Omul şi mitul în secolul 21, apărută la Editura Universitară. Autoarea conturează, între coperţile acestui volum, statutul omului în secolul al XXI-lea nu doar din perspectivă antropologică, ci prin prisma unor multiple abordări. Pornind de la modele arhetipale şi sinele la nivelurile de conştiinţă care conferă unicitate fiecărei fiinţe din Univers, Otilia Sîrbu construieşte un puzzle al identităţii omului, identificând toate etapele acesteia de-a lungul istoriei, o istorie ce ne pare astfel captivă în secolul actual.

Evenimentul literar se constituie într-o foarte bună oportunitate de a stimula interesul publicului autohton pentru literatura română, de a promova o imagine pozitivă a ţării noastre, Otilia Sîrbu fiind o promotoare a culturii române peste hotare, dar şi de a aduce împreună diaspora într-un sentiment comun de apartenenţă la una dintre valorile fundamentale care ne definesc ca naţionalitate: cultura scrisă." RUMUNSKY KULTURNI INSTITUT".

Citadela Scriitorilor", la ART Pres."

"Lucian Ciuchiță", la ART Pres.

Invitată scriitoarea OTILIA SÎRBU

Realizator emisiune :

Lucian Ciuchiță- scriitor si scenarist

"Citadela Scriitorilor", la ART Pres.

"Lucian Ciuchiță", la ART Pres.

Joi, 22 aprilie 2021

Va invit să vizionați Episodul 9 din " Citadela Scriitorilor", la Art Pres, realizator Lucian Ciuchiță. Invitat regizorul CONSTANTIN VAENI.

In data de 22 aprilie , la ora 17, " Citadela Scriitorilor", o emisiune de televiziune, de cultură, dedicată scriitorilor și, mai ales, cărților valoroase, la ART Pres.

Emisiune de televiziune:

Lucian Ciuchiță - realizator emisiune de televiziune " Citadele Scriitorilor", la Art Pres.

Locul: ART Pres,in fiecare JOI, de la 17:00 - 18:00.

Despre ecranizarea operelor literare şi capodopere cinematografice... Cinematografia românească a fost foarte apreciată și a avut regizori, scenariști și actori geniali. Acum este în degringoladă! În momentul de față mi se pare – îmi place să cred acest lucru – că trece printr–o transformare, dar va trebui în curând să se hotărască încotro va merge.

Despre ecranizări și capodopere cinematografice am discutat cu marele regizor Constantin Vaeni. Un om care și-a dedicat întreaga viață filmului.

Citadela Scriitorilor", la ART Pres."

"Lucian Ciuchiță", la ART Pres.

Invitat : regizorul CONSTANTIN VAENI

Realizator emisiune :

Lucian Ciuchiță- scriitor si scenarist

"Citadela Scriitorilor", la ART Pres.

"Lucian Ciuchiță", la ART Pres.

Joi, 18 martie 2021

Va invit să vizionați Episodul 4 din " Citadela Scriitorilor", la Art Pres, realizator Lucian Ciuchiță. Invitat scriitorul STEFAN DIMITRIU

In data de 18 martie , la ora 17, " Citadela Scriitorilor", o emisiune de televiziune, de cultură, dedicată scriitorilor și, mai ales, cărților valoroase, la ART Pres.

Emisiune de televiziune:

Lucian Ciuchiță - realizator emisiune de televiziune " Citadele Scriitorilor", la Art Pres.

Locul: ART Pres,in fiecare JOI, de la 17:00 - 18:00.

„ Ştefan Dimitriu, unul dintre cei mai mari scriitori contemporani din România...În 2010, Clubul de Proză al Uniunii Scriitorilor îi acordă Premiul de excelenţă pentru romanul „Lasă zilei scârba ei”. Documentarul său „Exerciţii de libertate”, consacrat Revoluţiei Române, a fost distins cu Premiul Federaţiei Internaţionale a Arhivelor de Televiziune FIAT/IFTA (Londra, 2001) şi Nimfa de argint (Monte Carlo, 2002).” Vasile Poenaru

Citadela Scriitorilor", la ART Pres."

"Lucian Ciuchiță", la ART Pres.

Invitat : STEFAN DIMITRIU

Realizator emisiune :

Lucian Ciuchiță- scriitor si scenarist

"Citadela Scriitorilor", la ART Pres.

"Lucian Ciuchiță", la ART Pres.

Joi, 11 martie 2021

Va invit să vizionați Episodul 3 din " Citadela Scriitorilor", la Art Pres, realizator Lucian Ciuchiță. Invitată d-na IASMINA COMAN

In data de 11 martie , la ora 17, al treilea episod din " Citadela Scriitorilor", o emisiune de televiziune, de cultură, dedicată scriitorilor și, mai ales, cărților valoroase, la ART Pres.

Emisiune de televiziune:

Lucian Ciuchiță - realizator emisiune de televiziune " Citadele Scriitorilor", la Art Pres.

Locul: ART Pres,in fiecare JOI, de la 17:00 - 18:00.

Citadela Scriitorilor", la ART Pres."

"Lucian Ciuchiță", la ART Pres.

Realizator emisiune :

Lucian Ciuchiță- scriitor si scenarist

"Citadela Scriitorilor", la ART Pres.

"Lucian Ciuchiță", la ART Pres.

Joi, 4 martie 2021

Va invit să vizionați Episodul 2 din " Citadela Scriitorilor", la Art Pres, realizator Lucian Ciuchiță. Invitat domnul MIRON MANEGA

In data de 4 martie,la ora 17, al doilea episod din " Citadela Scriitorilor", o emisiune de televiziune, de cultură, dedicată scriitorilor și, mai ales, cărților valoroase, la ART Pres.

Emisiune de televiziune:

Lucian Ciuchiță - realizator emisiune de televiziune " Citadele Scriitorilor", la Art Pres.

Locul: ART Pres,in fiecare JOI, de la 17:00 - 18:00.

Citadela Scriitorilor", la ART Pres."

"Lucian Ciuchiță", la ART Pres.

Realizator emisiune :

Lucian Ciuchiță- scriitor si scenarist

"Citadela Scriitorilor", la ART Pres.

"Lucian Ciuchiță", la ART Pres.

Vineri, 19 februarie 2021

" Citadele Scriitorilor", la Art Pres, realizator Lucian Ciuchiță. In data de 25 februarie 2021 se va lansa o emisiune de televiziune, de cultură, dedicată scriitorilor și, mai ales, cărților valoroase.

Eveniment:

Lucian Ciuchiță - realizator emisiune de televiziune " Citadele Scriitorilor", la Art Pres.

Locul: Bucuresti , 25 februarie 2021 ora 19.

"Citadela Scriitorilor", la ART Pres.

"Lucian Ciuchiță", la ART Pres.
Lucian Ciuchita - Citadela scriitorilor

Realizator emisiune :

Lucian Ciuchiță- scriitor si scenarist

"Citadela Scriitorilor", la ART Pres.

"Lucian Ciuchiță", la ART Pres.

Miercuri, 8 februarie 2021

Scriitorul Lucian Ciuchiță,invitat la radio Star ART, la inceputul anului 2021 !

Eveniment:

Scriitorul și scenaristul Lucian Ciuchiță invitat la radio Star ART, cu Beatrice Lianda , in data de 28 ianuarie 2021

Locul: Bucuresti

Eveniment: emisiune radio despre romanele scriitorului Lucian Ciuchita

Star ART cu Beatrice Lianda (28 ianuarie 2021) invitat LUCIAN CIUCHITA - scriitor si scenarist

Star ART, 28 ianuarie 2021

Vizionează
Miercuri, 20 ianuarie 2021

O nouă apariție editorială, la inceputul anului 2021 !

Eveniment:

Romanul " Povești de iubire în vremuri de război" de Lucian Ciuchiță, apariție la editura Ecou Transilvan - Cluj-Napoca in ianuarie 2021, poate fi deja comandat.

Locul: Cluj-Napoca

Eveniment:

Mai multe detalii despre roman :

"Povești de iubire în vremuri de război"

Romanul" Povești de iubire în vremuri de război" poate fi comandat pe site-ul editurii Ecou Transilvan, Cluj-Napoca.

https://www.edituraecou.ro/carti/povesti-de-iubire-in-vremuri-de-razboi-detail
Scurt rezumat roman "Povești de iubire în vremuri de război "

" Mulțumim Lucian Ciuchiță pentru frumoasa carte, „Povești de iubire în vremuri de război”, în care suntem martorii unora dintre cele mai cunoscute povești de dragoste, care răzbat tiparele timpului, atât în istorie cât și în literatură și film. Prin glasul scriitorului putem vizualiza, cu un puternic impact cinematografic, povești de înaltă încărcătură sentimentală, trăind și noi intens, alături de protagoniști, iubirea pură care străbate ororile războiului." - Editura Ecou Transilvan

Lucian Ciuchita-Povesti de iubire in vremuri de razboi

Autor : Lucian Ciuchiță

Editura Ecou Transilvan

O altă apariție editorială, în decembrie 2020 !

Eveniment:

Romanul " Zile de plumb" de Lucian Ciuchiță, a apărut la editura Literpress Publishing și poate fi comandat.

Locul: București

Mai multe detalii despre roman :

"Zile de plumb"

Cartea poate fi cumpărată de pe urmatoarele site-uri :

https://literpress.ro/produs/zile-de-plumb-lucian-ciuchita/

https://www.emag.ro/zile-de-plumb-lucian-ciuchita-actiune-al-doilea-razboi-mondial-307-pg-lt0011/pd/DFKPNDMBM/
Scurt rezumat roman " Zile de plumb"

,,Zile de plumb”, roman semnat de cunoscutul autor Lucian Ciuchiță, se află în curs de apariție la LiterPress Publishing

,,Cu acțiunea plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, într-o perioadă cu mari tensiuni și nedreptăți, "Zile de plumb" spune povestea Mariei, o tânără cu un trecut tulburător și un viitor incert. Însă acest nou roman al lui Lucian Ciuchiță este mai mult decât un simplu roman istoric, cu o eroină puternică, el urmărește și profundele implicații psihologice, într-o manieră ușor sarcastică, o analiză subtilă a unui suflet bântuit de amintiri cumplite”.

Nori trişti, de un roşu aprins, deasupra pământului răscolit de craterele bombelor-porţi spre Infern-îşi aruncau mânioşi picăturile de sânge peste chipuri îngrozite, sugrumând aerul, natura, viaţa… Ploaie de sânge peste tărâmul fără oameni, fluvii de durere îngheţate între Viaţă şi Moarte. Zile de plumb, zile de gloanţe "Melissa Thomas, agent literar.

Lucian Ciuchita-Zile de plumb

Autor : Lucian Ciuchiță

Editura LiterPress Publishing

Sărbători fericite ! La mulți ani 2021!

Lucian Ciuchita - Blog scriitor
Duminica, 20 decembrie 2020

În paharul meu de trăiri sufleteşti, în care furtuna destinului agită valurile de speranţe şi bucurii, se preling ultimele picături de timp ale acestui an, ca firele de nisip în clepsidra vieţii.

Privesc în sus, spre infinitatea clipelor care formează timpul şi mă rog, ca prin fereastra dintre vremuri, să pătrundă un An Nou, frumos, puternic şi darnic.

Să ne aducă tuturor: pace, prosperitate şi echilibru spiritual.

La mulţi ani!

Lucian Ciuchiţă

Lucian Ciuchita-Zile de plumb
Luni, 7 decembrie 2020

O NOUĂ APARIȚIE EDITORIALĂ ! Romanul " Zile de plumb", de Lucian Ciuchiță, editura LiterPress Publishing. Disponibil pentru precomandă, iar livrarea se va face incepând cu data de 16 decembrie 2020

Eveniment:

Romanul " Zile de plumb" de Lucian Ciuchiță, in curs de aparitie la editura Literpress Publishing, poate fi precomandat

Locul: București

Mai multe detalii despre roman : "Zile de plumb"

Romanul" Zile de plumb" poate fi precomandat pe site-ul editurii LiterPress Publishing, livrarea se va face incepand cu data de 16 decembrie 2020. https://literpress.ro/produs/zile-de-plumb-lucian-ciuchita/

Scurt rezumat roman " Zile de plumb"

,,Zile de plumb”, roman semnat de cunoscutul autor Lucian Ciuchiță, se află în curs de apariție la LiterPress Publishing

,,Cu acțiunea plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, într-o perioadă cu mari tensiuni și nedreptăți, "Zile de plumb" spune povestea Mariei, o tânără cu un trecut tulburător și un viitor incert. Însă acest nou roman al lui Lucian Ciuchiță este mai mult decât un simplu roman istoric, cu o eroină puternică, el urmărește și profundele implicații psihologice, într-o manieră ușor sarcastică, o analiză subtilă a unui suflet bântuit de amintiri cumplite”.

Nori trişti, de un roşu aprins, deasupra pământului răscolit de craterele bombelor-porţi spre Infern-îşi aruncau mânioşi picăturile de sânge peste chipuri îngrozite, sugrumând aerul, natura, viaţa… Ploaie de sânge peste tărâmul fără oameni, fluvii de durere îngheţate între Viaţă şi Moarte. Zile de plumb, zile de gloanţe "Melissa Thomas, agent literar.

Lucian Ciuchita-Zile de plumb

Autor : Lucian Ciuchiță

Editura LiterPress Publishing