LUCIAN CIUCHIȚĂ

Un Scriitor, un Destin literar, un Spirit Liber

CELESTE-Planeta purgatoriului

" La prima vedere titlul cartii pare cunoscut, sau te trimite cu gandul la Insula Purgatoriului. Purgatoriul in dubla varianta,fara sa mai facem referire si la Dante Alighieri… Si, totusi, vorbim de doua romane diferite, chiar daca au un numitor comun-Purgatoriul. “ Celeste-Planeta Purgatoriului”, transmite un mesaj criptat dintr-o alta civilizatie, cu siguranta superioara pamantenilor, un nou semnal de alarma ca omenirea nu se afla pe drumul cel bun. Ideea apare si in romanul distopic, Insula Purgatoriului, dar acum revine cu alte informatii, poate chiar mai pertinente.Insa, ceea ce frapeaza la prima vedere este schimbarea modului narativ, a gradului de complexitate a expunerii, fara insa sa paraseasca stilul care l-a consacrat, cu multa filozofie si umor de calitate. De data aceasta ne incanta cu o poveste de dragoste, care se desfasoara atat pe Pamant, la Paris, cat si in spatiul extraterestru pe o planeta misterioasa, Atracius. Ne prezinta intr-o alta cheie o incredibila poveste, aventura unei femei deosebite, Celeste, care, in urma unei come diabetice, nu este salvata de semenii ei, ci de extraterestri. O entitate superioara face posibila atat salvarea cat si transportarea ei pe o alta planeta, dintr-o alta galaxie aflata la milioane de ani lumina. Ce asteapta conducatorul planetei Atracius de la Celeste? De ce o Femeie primeste misiunea de salvare a unei planete ? De ce o pământeană ? „DE CE EU?!” îşi lansă Celeste întrebarea în cosmos. „Apoi continuă, întrebându-se şi tot ea răspunzându-şi, pe aceeaşi frecvenţă negativă a gândurilor şi întrebărilor retorice, ce aproape n-o părăsise o clipă de când „plecase” de pe Pământ, cu aceeaşi tonalitate sumbră, a trăirilor care plutesc pe apele neştiute ale destinului, acompaniate de o muzică stranie, ce-i pare un vals al vieţii de dincolo de moarte.”( fragment roman).

De ce este selectata Celeste din miliarde de fiinte umane de pe Pamant? Pentru ca era singura fiinta capabila sa indeplineasca aceasta misiune, era Aleasa...Si era singura capabila.

Sa ne imaginam pentru cateva momente calatoria Celestei prin Univers, printre planete, nebuloase, stele, constelatii, acea fascinanta imbinare de culori a spatiului cosmic , acel drum interminabil catre planeta Atracius, o planeta aproape utopica, o combinatie de bleu ciel cu verde smarald, locuita de niste fiinte pure, sensibile, generoase, diafane. Este, simbolic aspiratia creatorului spre atingerea perfectiunii, a celui mai inalt nivel al constiintei, al dezvoltarii spirituale. Pentru ca, pe Atracius,acea planeta din univers unde personajul principal Celeste ajunge, singura preocupare a fiintelor extraterestre este dezvoltarea spirituala si dobandirea celui mai inalt grad al constiintei. Aici Celeste, descopera ca cea mai frumoasa bogatie a sufletului este constiinta si nu valorile materiale, si ca dragostea adevarata, sincera, se construieste numai pe constiinta pura si elevata.

Romanul are putin din toate ingredientele unei retete de succes: SF,fantasy,dragoste,mister,paranormal,aventura asezonate cu istorie,stiinta,astronomie si, mai ales, acel umor caracteristic lui Lucian Ciuchita.

Cartea poate fi cumpărată de pe urmatoarele site-uri

https://www.librariaeminescu.ro/ro/isbn/973-88269-5-3/Lucian-Ciuchita__Celeste-Planeta-Purgatoriului.html https://www.cartepedia.ro/carte/fictiune-literatura/literatura-contemporana/lucian-ciuchita/celeste-planeta-purgatoriului-65047.html https://www.librariadelfin.ro/carte/celeste-planeta-purgatoriului-lucian-ciuchita--i52755 https://www.clb.ro/Produse/celeste--planeta-purgatoriului-173046.aspx
Lucian Ciuchita-Celeste planeta purgatoriului

De același autor

Lucian Ciuchita- Citadela nebunului

Citadela-nebunului - 2023

Citește mai mult
Lucian Ciuchita - Lumea abisală

Lumea abisală - 2023

Citește mai mult
Lucian Ciuchita - Miracolul din Normandia

Miracolul din Normandia - 2022

Citește mai mult
Lucian Ciuchita - Le peloton des niais

Le peloton des niais - 2022

Citește mai mult
Lucian Ciuchita - Umbra care ucide

Umbra care ucide - 2021

Citește mai mult
Lucian Ciuchita - detronarea regelui

Detronarea regelui -noiembrie 2021

Citește mai mult
Lucian Ciuchita - Atracius

Atracius-2021

Citește mai mult
Lucian Ciuchita - Povesti de iubire in vremuri de razboi

Povești de iubire în vremuri de război-2021

Citește mai mult
Lucian Ciuchita - Zile de plumb

Zile de plumb - 2020

Citește mai mult
Lucian Ciuchita - La constellation des papillons blancs

La constellation des papillons blancs

Citește mai mult
Lucian Ciuchita - Cercul negru

Cercul negru

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-Ce cauta povestea mea in filmul lor

Ce caută povestea mea in filmul lor

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-Plutonul natafletilor si alte povestiri

Plutonul nătăfleților și alte povestiri

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-Ile du purgatoire

L’Île du Purgatoire

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-Cutitele rosii

Cuțitele roșii

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-Pasarea de foc a tineretii

Pasărea de foc a tinereții

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-Monada ratiunii

Monada rațiunii

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-250 km si un secol de amintiri

250 km și un secol de amintiri

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-Desertul fluturilor albi

Deșertul fluturilor albi

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-Celeste planeta purgatoriului

CELESTE Planeta purgatoriului

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-Gemenii lui Bormann

Gemenii lui Bormann

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-Taifun in adancuri

Taifun în adâncuri

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-Copoiul din Cardiff

Copoiul din Cardiff

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-The purgatory island

The Purgatory Island

Citește mai mult
Lucian Ciuchita-Submarinul teroristilor

Submarinul teroriștilor

Citește mai mult